Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szellemtörténetek

A fehér ruhás nő

A "fehér ruhás nő" egy Constance Welch nevű nő szelleme, aki 24 éves korában hunyt el 1981-ben, öngyilkosság következtében; a folyóba ugrott a kaliforniai Jericho egyik hídjáról. Tettét a pletykák szerint azért követte el, mert férje sorozatosan megcsalta, két gyermeke pedig az ő hibájából belefulladt fürdőkádjukba. A szellem azóta egy helyi országút mellett kísért; éjszakánként autósokat stoppol le, majd hűtlenségre készteti az éppen arra járó férfiakat, akiket ezután brutálisan meggyilkol. A kísértet megfékezésének egyik módja, ha szembesítik tettével, melyet még földi életében követett el. A sorozat szerint több fehér ruhás nő szelleme létezik, akik férjük hűtlenségének következtében szerelmi bánat miatt öngyilkosok lettek, vagy akár saját gyermekeiket is megölték. Haláluk helyszínén kísértenek. Constance Welch gyermekeinek szelleme Constance Welch két kisgyermeke 1981-ben hunyt el, amikor anyjuk gondatlanságából belefulladtak fürdőkádjukba. Szellemük azóta régi, immár omladozó otthonukban kísért, várva azóta szintén elhunyt anyjukra.

Bloody Mary

Bloody Mary egy Mary Worthington nevű lány szelleme, aki 19 éves korában lett gyilkosság áldozata. A gyönyörű lány az indiai Fort Wayne-ben élt egyedül, amikor valaki betört lakásába, és brutálisan meggyilkolta; egy késsel kiszabta szemeit. Mary halála előtt még egy tükörre megpróbálta felírni és egy rendőrnek elmondani gyilkosa nevét, ám csak annak töredéke hangzott el: T-R-E. Az emberek a sebészként dolgozó Trevor Sampsonra gyanakodtak, tettét bizonyítani azonban sohasem tudták. Mary szelleme azóta tükrökben kísért, és aki kimondja háromszor "Bloody Mary" nevét, ő megjelenik, és megbünteti az olyan embereket, akik gyilkosság titkát rejtegetik; kivájja a szemüket. A kísértet elpusztításának egyik módja a holttest hiányában, hogy szembetartanak vele egy tükröt, így tükörképét vádolva egy halálesetért, önmagát pusztítja el.

Cyrus Dorian és autója szelleme

Cyrus Dorian egy fiatalember volt a 60'-as években, aki udvarolt Cassie Robinson édesanyjának. Mikor azonban őt egy Martin nevű férfi elcsábította előle, borzalmas tettre szánta el magát: a két fiatal házassága előtt felgyújtotta a frigy létrejöttéül szolgálható templomot, bennégetve ezzel az odabent próbáló gyermekkórust. Ám a férfi nem elégedett meg ennyivel; megpróbált végezni Martinnal. Az eset azonban fordítva sült el, a támadott megölte támadóját, majd két barátjával, Clyton Solmes-szel és Jimmy Andersonnal annak autójába tették, majd pedig a mocsárba lökték. Az ügy ugyan nem került nyilvánosságra, Cyrust eltűntnek nyilvánították, ám az akkor polgármester-helyettesként dolgozó Harold Todd tudomást szerzett a gyilkosságról, de hallgatott róla, mivel tudta, Cyrus volt a felelős a kórus haláláért. 4 évtizeddel a történtek után azonban Cyrus birtokát a polgármesterré lett Harold Todd vásárolta fel, az itt álló omladozó házat pedig ledózeroltatta. Ezután kezdődött meg egy gyilkosságsorozat, amit Cyrus bosszúálló szellemautója követett el, az áldozatok pedig mind olyanok voltak, aki tudtak az akkori gyilkosságról. A kísértetjárgány elpusztítására azonban nem volt elég maradványainak felégetése, megszentelt földre kellett csalogatni, ahol ezt követően szétporladt.

Felakasztott matróz szelleme

1859-ben az Espirito Santo nevű hajó egyik 37 éves matrózát árulással vádolták meg, majd később felakasztották. Az ítéletet a matróz bátyja hajtotta végre, aki ennek a hajónak a kapitánya volt, a holttest kezét pedig az akkori szokásokhoz híven levágták, mely évszázadokkal később egy tengerészeti múzeumba került. A matróz szelleme azonban visszatért a túlvilágról, és bosszút esküdött azok ellen az emberek ellen, akik rokonuk vérét ontották: 37 évenként feltűnt Massachusetts egyik kikötőjében, és megfojtotta áldozatait. A kísértetet két módszerrel lehetett elpusztítani: vagy meg kellett semmisíteni a halálakor levágott kezet, vagy előtte meg kellett idézni bátyja szellemét, aki annak idején megölte.

Kampókéz

A Kampós valójában egy 1800-as években élt tiszteletes, Jacob Karns szelleme, aki 1862-ben 13 prostituáltat gyilkolt meg brutálisan. Tetteit egy ezüst kampóval hajtotta végre, melyet korábban, egy baleset után kapott a jobb karja helyére. Áldozatai néhányával saját lakásuk ágyán végzett és otthagyta őket, többségüket azonban megölésük után főút menti fákra akasztotta fel, fejjel lefelé. A gyilkosságokért Jacobot kivégezték, jelöletlen sírba temették, kampóját pedig beolvasztották. A szellem azonban azóta kísért; 1932-ben egy tiszteletest tartóztattak le gyilkosságért, 1967-ben pedig szintén egy pap próbált végezni néhány hippivel, elfogásuk után pedig mindketten azt vallották, hogy egy ismeretlen erő irányította őket. A kísértet elpusztításához kivételesen nem elég elégetni testi maradványait, a beolvasztott kampóból készült ezüst tárgyat is meg kell semmisíteni, ez esetben egy ezüst nyakláncot.

Dr. James Ellicott és betegeinek szelleme

Dr. James Ellicott a Roosevelt Elmegyógyintézet vezetője volt, aki titokban páciensein végzett szörnyű kísérleteket: olyan dolgokat próbált ki betegein, melyek fokozták azok haragját. Csakhogy a betegek ettől az agressziótól fellázadtak, és megölték Ellicottot, akinek szelleme azóta pácienseiével együtt a lezárt épület falai közt kísért. Aki pedig bemerészkedik az épületbe, megőrül; ugyan a beteget szellemei megpróbálják figyelmeztetni az embereket, Ellicott elfogja a behatolókat, és fokozza haragjukat. A férfi kísértetét csupán maradványai felégetésével lehet elpusztítani.