Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Molyember

molyember.jpgAmerika egyik leghíresebb, máig megoldatlan rejtélyének főszereplője egy olyan lény, melyről azt sem tudni, hogy ember, állat vagy természetfeletti entitás. A szemtanúk beszámolói szerint, akik állítják, hogy létezik, a Molyember közel két méter magas, hatalmas szárnyakkal rendelkezik, szemei vörösen izzanak, testét pedig barnás szőr fedi, mellyel együtt félelmetes, mutáns molylepke látszatát kelti.

Az első eset egy nővel és apjával fordult elő, amikor Ohio folyó mentén haladtak, a Route 2-n. Már nem voltak messze a Chief Cornstalk Hunting Grounds-tól, mikor hirtelen egy nagy, emberszerű alak sétált ki az út közepére. Mivel a nő autója lelassult, a furcsa valami kitárta szárnyait és elrepült. Érdekes, hogy a szemtanúk nem jelentették az esetet, mondván, ki hinné el Nekik.
Az első nyilvánosságra hozott beszámoló 1965-ből származik. Egy nő, aki az Ohio folyó közelében él, elmondta, hogy fia egy angyalt látott. A nő csak legyintett és nem is gondolt többet a furcsa élménybeszámolóra, egészen 1966-ig. Ugyanis 1 évvel később, 1966 nyarán egy orvos felesége ugyanazon a területen egy hatalmas pillangószerű lényt látott. November 12-én 5 sírásó Clendenin közelében egy hatalmas barna embert látott kirepülni a fák közül. Az egyik szemtanú, Kenneth Duncan elmondása szerint majdnem 1 percig látták a lényt. November 14-én a Salem-i Newell Partridge 2 vörös objektumot látott lebegni egy mező felett. Németjuhásza, Bandit lement a mezőre, és soha többé nem került elő.
30301468654374176355.jpgA következő éjszaka, Mr. és Mrs. Roger Scarberry és Mr. és Mrs. Steve Mallette autóval hajtottak Point Pleasant közelében, amikor egy magas alakot vettek észre az úton.
- Úgy nézett ki, mint egy ember, de magasabb volt. - nyilatkozta mondta Mr. Scarberry. - Legalább 6 láb magas lehetett. Hatalmas szárnyai hátrahajlottak.
Felesége szerint a lény hatalmas szemei vörösen izzodtak. Miután Mr. Scarberry lassított, a lény felrepült és eltűnt az éjszakában. Elmentek Mason County hivatalába, ahol jelentették az esetet. Millard Halstead helyettes visszament a helyszínre a szemtanúkkal. Ahogy haladtak a helyszínen az autó rádiója egy furcsa hangot hallatott.

1966 novembere és 1967 decembere között vagy százan jelentették, hogy látták a különös lényt a környéken, ám bizonyítékot egyik esetben sem sikerült felmutatni. A lény egészen addig kísértett a város környékén, amíg be nem következett Point Pleasant történelmének legnagyobb katasztrófája: molyember_hid.jpg1967. december 15-én minden előzmény nélkül összeomlott a várost az ohiói Gallipoival összekötő híd, a halálba rántva 46 embert.67 ember esett a vízbe, ebből 46-an meghaltak és 44 holttest került elő. A molyemberről állítólag az eset előtt tizenhárom hónap alatt több, mint kétszázan beszéltek és az áldozatok azokból az emberekből kerültek ki, akik látták. Különösen hátborzongató részlet, hogy többen is látták megjelenni a Molyembert a hídnál a katasztrófát megelőző napokban, és még néhányszor azután - majd soha többet.Hogy a 46 ember haláláért a Molyember tehető-e felelőssé, vagy éppen ő lett volna az, aki hírnökként figyelmeztetni próbált a katasztrófára, nem tudni. Ahogy arra sincs egyértelmű magyarázat, hogy mi vagy ki lehet ez a különös jelenség, és milyen céllal mutatkozott meg vagy 100 esetben Point Pleasant környékén, valamint hogy miért nem készült róla egyetlen hiteles fotó sem, mely bizonyítékul szolgálhat a létezésére. Számos elmélet kering azonban a Molyemberről: vannak, akik szerint ő a megtestesült gonosz, mások szerint földönkívüliek hozták a Földre, és ők is vitték el 1967 decemberében. Akik nem hisznek benne, állítják, kitaláció és színjáték az egész - de hogy közel 100 ember részt vett volna benne?

A Molyember rejtélye máig megoldatlan, a vele kapcsolatos elméletek száma így aztán csak egyre nő. Ezek egyike szerint a Molyember létező élőlény - bár azt nem tudni, emberi vagy állati eredetű -, melyet egyszerűen még nem ismer a tudomány. Intelligenciáját tekintve azonban minden bizonnyal egyszerű lény, hiszen fejletlen a kommunikációs készsége. Mások viszont állítják, eredetileg állat, pontosabban madár volt, mely titkos katonai génkísérletek eredményeképpen mutálódott, de olyan elmélet is él, mely szerint embereken folytak génkísérletek a környéken, így tehát emberi eredetű lényről van szó - ez magyarázná a szemtanúk állítását, miszerint a Molyember teste inkább emberre hasonlít. A földönkívüliekben hívők viszont úgy tartják, idegen civilizáció tagja: ők előszeretettel emlékeztetnek arra, hogy abban az időben Point Pleasant környékén megszaporodtak az ufóészlelések is.A Molyembert ezek mellett sokan hiszik a gonosznak, jótékony hírhozónak, de átoknak is, melyet a környéken megölt indián szabadított rá a városra. Ezen átoknak tulajdonítanak számos, Point Pleasant környékén bekövetkezett katasztrófát is, így az 1907-es szénbánya-katasztrófát, az 1944-es tornádót, az említett Silver Bridge összeomlását, két repülőgép-szerencsétlenséget, és még sorolhatnánk.

Ajánlott szakirodalmak és médiaanyagok:

  • Megszólít az éjszaka(Eredeti cím:The Mothman Prophecies)[Film]
  • John.A.Keel:The Mothman Prophecies-A true story
  • Jeff Wamsley:Mothman:Behind the red eyes[legjobban ajánlott]

Kapcsolódó témák:

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.