Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gabonakörök

 46gabonakor3.jpgA gabonakörök gabonamezőkön, különösen pedig angliai búzamezőkön talált geometriai minták, amelyek sok esetben igen bonyolultak és összetettek. Legöbbjük, ha nem az összes, valószínűleg csak tréfáskedvű emberek műve. Ilyen volt Doug Bower és David Chorley is, akik 1991-ben kb. 250 gabonakör hamisítását vállalták magukra. Az emberek egy része úgy hiszi, hogy a gabonakörök földönkívüli űrhajók üzenetei. Némelyek ráadásul kitartanak amellett, hogy a földönkívüliek ősi sumér szimbólumokkal és a DNS-ük jelképes másával próbálnak kommunikálni velünk. A témát komolyan vizsgáló és belőle elméleteket kovácsoló személyeket cerealógusnak (Ceres, a római földművelés- és termékenységistennő után) vagy (angolul) "croppynak" hívjuk.

A témára még tudományos beállítottságú emberek is ráálltak, de ők bölcsen elkerülték a földönkívüli üzenet hipotézist. Inkább szabadon engedték a fantáziájukat és olyan ötletekkel álltak elő, mint pl. örvények, gömbvillámok, vagy plazmagömbök, valamint más kevésbé okkult magyarázatok, úgy mint a természet erői: szél, hőség, vagy az állatok. Soha nem szabad azonban elfelejteni, hogy egy ilyen rejtélyes eset könnyen lehet egyszerű beugratás, amilyen a piltdowni ember és a cardiffi óriás is volt.172759_5338dc2866_s.jpg

Az eredeti Longwood Warren mellett készült, Winchester közelében 1995-ben. Van aki az igazit szereti.
Ha a gabonakörök már a XIII. században léteztek volna, akkor a Sátán művének tartották volna őket, akinek számos rejtélyes és kevésbé rejtélyes dolgot is a számlájára írtak, például a Stonehange és az Anglia és Skócia között húzódó Hadrian fal építését. Sokan úgy hitték: őseik nem lettek volna képesek ilyen nagyszabású tervek kivitelezésére. Mára a rejtélyes és csodálatos dolgok magyarázatában a földönkívüliek foglalták el a Sátán helyét.

Kapcsolódó témák:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.