Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chupacabras

chupacabra02.jpg A chupacabra (ejtsd: csupakabra) vagy chupacabras állítólag Amerika egyes tájain élő mitikus lény.

Ezidáig Puerto Ricóban (ahonnan először jelentették 1987-ben), Mexikóban és az Egyesült Államokban, elsősorban Latin-Amerikában látták. A név, amely a spanyol cabra chupar („kecskeszívó”) kifejezés összevonása, abból a gyakran jelentett szokásából ered, hogy háziállatokat, gyakran kecskéket támad meg és a vérüket szívja. Sokan sokféleképpen írták le a külsejét. Több állítólagos megfigyelő szerint röpképesek. Bár vannak, akiket komolyan foglalkoztat a létezése, a szakértők szerint a chupacabra csupán szóbeszéd.

 A "Chupacabra" szó spanyolul annyit jelent, hogy "kecske-szívó", ugyanis főleg kecskéket támadott meg ez a titokzatos állat(?). Első felbukkanásáról többféle adatot is találtam, de leginkább 1994 állja meg a helyét, ugyanis az észlelések többségénél ez a dátum található, bár Puerto Ricóban a helyi újság, az El Vocero már 1992-es észlelésről is beszámol, amikor rengeteg háziállatot találtak úgy, hogy az utolsó csepp vér is le volt csapolva belőlük.

A Chupacabra-kultusz hamar kinőtte magát, hiszen több közép- és dél-amerikai országban is felbukkant a szörny, többek között Peruban, Bolíviában, Chilében, Kolumbiában, vagy akár Mexikóban. Puerto Ricóban és Mexikóban azonban legenda vált belőle...

Az ezredfordulóra lecsökkent a Chupacabra észlelések száma, de 2002 tavaszán már Euróban is megpillantottak egy példányt, egy szerb kecskepásztor elmondása szerint egyik kecskéjével végzett egy ismeretlen állat a saját szeme láttára. A pásztor leírása pontosan ráillett a puerto ricó-i Chupacabrára... Az általános vélemény szerint az utóbbi pár évben megnövekedett UFO-észlelések a ludasak abban, hogy Szerbiában is felbukkant.

Arról, hogy mi is ez a lény, elég ellentmondásosak a vélemények. Valaki szerint egy régen elfelejtett faj, aki eddig a föld alatt élt, és a könnyű zsákmányszerzés reményében elhagyta addigi életformáját egy újért. Mások szerint a Chupacabra egy, a kormányok által támogatott titkos génmanipuláció eredménye, ami szabadon garázdálkodik. Egyesek földönkívüli eredetre gondolnak, szerintük a Chupacabrának köze van az UFO-khoz. A helyi hatóságok kóbor kutyákkal, vagy egy elszabadult párduccal magyarázzák a hihetetlen történéseket, mások viszont kizárják azt is, hogy egyáltalán egy állat követte el őket.

A lény eddig embert nem támadott meg, ami nekem két dolgot jelent. Az első, hogy birtokában van némi intelligenciának, és tudja, tartani kell az embertől, aki veszélyt jelent rá. A másik, hogy egyszerűen nem létezik. Az nem lehet kifogás, hogy a mérete miatt nem támad az emberre, mert ahogy olvasni lehetett, lovak is voltak listáján...

Forrás:http://drom.hu/kulvilag/el_chupacabra_a_verszivo-1362/

# A lény felbukkan a Dexter laboratóriuma című rajzfilmben, mint Dexter egyik szörny teremtménye, ami elszökött. Dexter Dél-Amerikában talál rá újra.
# A Maya és Miguel című mesesorozatban (Minimax) szerepel egy részben, de nem mutatják, csak a gyerekeknek mesélnek róla.
# A Tumak című képregényben említést tesznek róla, valamint az X-akták és a Scooby Doo című tv-sorozatokban a témának szenteltek 1-1 epizódot.
# A Negima?! c. animében "chupa klubot" szerveznek, ami a lénnyel foglalkozik.
# A Red Dead Redemption: Undead Nightmare című játékban feltűnik, ahol egy patkányhoz hasonlít

Fordított, amerikai szöveg

(A szöveg nem egészen jól fordított)

A chupacabras [1] (spanyol kiejtése: [tʃupakaβɾas], a chupar "szívni" és Cabra "kecske", szó szerint "kecske szívó") egy legendás cryptid pletykák szerint él része az amerikai kontinensen. Ez jár újabban az észlelések egy állítólagos ismeretlen állat Puerto Rico (ahol ezek a megfigyelések először számoltak be), Mexikóban és az Egyesült Államokban, különösen az utóbbi latin-amerikai közösségekben. [2] A név származik az állat jelentett szokás a támadó és inni a vér az állatok, különösen a kecske.

Fizikai leírását a lény változik. Eyewitness észlelések állították már 1995-ben a Puerto Rico, és azóta számoltak Északon, például Maine, és délen Chile, sőt, hogy foltos Amerikán kívüli országokban, mint Oroszország és a Fülöp-szigeteken. Ez állítólag nehéz lény, akkora, mint egy kis medve, egy sor tüske elérte a nyakát, hogy az alap a farok.

Biológusok és vadgazdálkodás tisztviselők megtekintéséhez chupacabras, mint egy kortárs legenda.

2010 júliusában, egy állat meghalt, és jelentették, hogy egy chupacabra, de megállapították, hogy egy prérifarkas egy súlyos parazita fertőzés. Októberében az évben, a Michigani Egyetem tudósai elmélet szerint a parazita-tele prérifarkasok (különösen a paraziták felelős rüh és rüh) valószínűleg az alapja a chupacabra legenda.

2004 júliusában, egy farmer közel San Antonio, Texas, megölt egy szőrtelen kutya-szerű lény, amely támadja a haszonállatok. [7] Ez az állat, először nevet kapta a Elmendorf Beast, később határozza meg a DNS teszt végzett Egyetemen California, Davis, hogy egy prérifarkas a demodectic vagy sarcoptic rüh. 2004 októberében, két tetemek találtak ugyanazon a területen. Biológusok Texasban vizsgált mintákban a két tetemek és határozza meg azt is prérifarkasok szenvedett nagyon súlyos esetekben a rüh. [8] Coleman, Texas, a mezőgazdasági termelő nevű Reggie Lagow fogott egy állat csapdát állított után a halálát száma a csirkék és pulykák. Az állat le hasonló keveréke szőrtelen kutya, patkány, és a kenguru. Lagow amennyiben az állat Texas Parks and Wildlife tisztviselők azonosítás, de Lagow jelentett a szeptember 17, 2006 telefonos interjú John Adolfi alapítója, a Lost World Museum, hogy a "pára fogták a kedden és kidobták a csütörtöki szemetet ". [9]

2006 áprilisában, MosNews jelentette, hogy a chupacabras látták Oroszországban először. Jelentései Közép-Oroszországban elejétől március 2005 mondani egy vadállat, amely elpusztítja az állatok és szívja ki a vért. 32 pulyka öltek meg, és lecsapolták egyik napról a másikra. Jelentések később jött a szomszédos falvakban, amikor 30 juhot öltek meg, és megvolt a vér elvezetését. Végül, szemtanúk voltak képesek leírni a chupacabras. 2006 májusában, a szakértők állapították követni az állat le. chupacabras1.jpg

Augusztus közepén, 2006 Michelle O'Donnell a Turner, Maine, leírt egy "gonosz kinézetű" rágcsáló-szerű állat agyarai, hogy találtak holtan egy út mellett. Az állat nyilvánvalóan ütött egy autó volt, és nem azonosítható. Fotók vettek és tanúja jelentéseket úgy tűnik, hogy viszonylagos egyetértés abban, hogy a lény volt kutya megjelenésű, de a széles körben publikált fotók tűnt semmihez sem kutya, vagy farkas a környéken. Fotók más oldalról úgy tűnik, hogy mutat chow-vagy Akita kevert fajta kutya. Azt jelentették, hogy "a hasított esett a választás tiszta a keselyűk, mielőtt szakértők is vizsgálják, hogy". Évekig, lakosai Maine arról számoltak be, egy titokzatos lény, és egy sor kutya maulings.

2007 májusában több jelentést a nemzeti Kolumbia hírek jelentett több mint 300 halott birka régióban Boyaca, és elfog a lehetséges mintát kell elemezni a zoológusok a National University of Kolumbia.

2007 augusztusában, Phylis Canion találtak három állat a Cuero, Texas. Ő és a szomszédok jelentették, hogy a felfedezett három furcsa állati tetemek kívül Canion tulajdona. Ő vette fényképek a tetemek és megőrizte a fejét az egyik az ő fagyasztó mielőtt át a DNS-elemzés. Canion számolt be, hogy közel 30 csirkék rajta gazdaságban már exsanguinated alatt évig, olyan tényező, ami őt csatlakoztassa a tetemek a chupacabras legenda. Állami Mammologist John Young becslése szerint az állat Canion képein egy Gray Fox szenvedő szélsőséges esetben a rüh. 2007 novemberében, a biológia kutatói Texas State University San Marcos-meghatározásra DNS-mintát, hogy a gyanús állatot egy prérifarkas.  A prérifarkas, de már szürkés-kék, főleg szőrtelen bőr és a nagy megvasalt fogakat, ami miatt azt jelenik különbözik a normál prérifarkas. [15] További bőr mintát vettek, hogy megpróbálja meghatározni az oka a hajhullás.

Január 11-én 2008-észlelést jelentettek a tartományban Capiz a Fülöp-szigeteken. Néhány lakosok a Barangay hitte, hogy ez volt a chupacabras, hogy megölte eight csirkék. A tulajdonos a csirkék látott egy kutya-szerű állat megtámadja a csirkék.

Augusztus 8-án 2008-DeWitt megyei helyettes, Brandon Riedel, filmre nem azonosítható állat mentén vissza út közelében Cuero, Texas az ő műszerfalon fényképezőgépet. [17] Az állat körülbelül akkora, mint egy prérifarkas, de volt, kopasz, hosszú orra, Rövid mellső lábai és hosszú hátsó lábait. Azonban Reiter főnöke, Sheriff Jode Zavesky, hisz lehet, hogy ugyanannak a fajnak a prérifarkas által meghatározott Texas State University San Marcos kutatók 2007 novemberében. [18] A videofelvétel mutatták egy április 2011 epizód a SyFy televíziós sorozat Tény vagy hamis: Paranormális Fájlok amikor egy oknyomozó csapat megpróbálta újra a műszerfal videofelvétel segítségével egy miniatűr ló és egy mexikói meztelen kutya (mindkettőt tenyésztették ellenében). Sem a kísérleti állat illeszkedik a lény a videó. A csapat szintén tesztelték a DNS-mintát vett egy állítólagos hasított az egyik teremtmény talált egy helyi farmer, amely később megállapították, hogy egy hibrid farkas / prérifarkas.

2009 szeptemberében, a CNN sugárzott egy jelentést, amelyből vértes videofelvétel azonosítatlan halott állatot. Ugyanez a CNN jelentése megállapította, hogy a helyiek kezdték spekuláció annak lehetőségét, hogy ez egy chupacabras. A Blanco, Texas, preparátor számolt be, hogy megkapta a szervezet egy volt tanuló, akinek unokatestvére fedezte fel az állat az ő pajtában, ahol már megadta magát megmérgezni kimaradt a rágcsálók. A preparátor fejezte ki meggyőződését, hogy ez egy genetikailag mutáns prérifarkas. [19] [20]

Szeptember 18-án, 2009, preparátor Jerry Ayer eladta a Blanco Texas Chupacabra a Lost World Museum. A múzeum, amint arról a Syracuse utáni szabvány a 9/26/09 van helyezve a lény látható, mert a munka egy meg nem nevezett egyetem, hogy a továbbra is tesztelt.

A legújabb megfigyelés volt, július 4-én, 2011. Jack (Jeff) Crabtree, a tó Jackson, Texas, számolt látni egy chupacabra az ő hátsó udvarban. Eleinte Crabtree állt szilárdan az ő eredeti elmélete a chupacabra, de miután a helyi újság és számos más tudósítók írta a történetét július 11-én ő gyorsan meghátrált, egyetért vadvédelmi szakemberek, hogy ez valószínűleg egy prérifarkas a rüh. "Ez egy hamis, vagy egy tréfa," mondta Crabtree. "... Én tényleg nem hiszem el." Az ő története megjelent a CNN, valamint az MSNBC. [21] [22] [23] [24] [25] [26] A július 15, 2011 helyi hatóságok fogtak, amit Crabtree látott. A szakértők megerősítették, hogy az állat biztosan egy prérifarkas a rüh.chupacabras2.jpg

2010 júliusában voltak jelentések chupacabras, hogy agyonlőtték az állat-szabályozás tisztek Hood megyében, Texasban. A második lény is állítólag észrevette és megölte több mérfölddel arrébb. [30] [31] [32] [33] Ugyanakkor egy tisztviselője Hood megyei állat-szabályozás mondta Texas A & M University tudósai végeztek vizsgálatokat, és azonosította a holttestet, mint egy "prérifarkas- kutya hibrid "jeleit mutató rüh és belső élősködők. A második bejelentett chupacabra, lövés július 9. mintegy 8 mérföldre délre Cresson volt, megette a keselyűk, mielőtt lehetne tenni a tesztelésre. [34]

Új információk kutatója Benjamin Radford 2010-ben kiderült, hogy Madelyne Tolentino, az eredeti szemtanú, elmesélte teremtmény ő nemrég látta a sci-fi horror film fajok, mint a chupacabra. [35] Az idegen a film nevű Sil, a közel azonos Tolentino a chupacabra szemtanú venni: "Ez egy lény, ami úgy nézett, mint a chupacabra, a tüskék a hátán, és minden .... A hasonlóság a chupacabra igazán lenyűgöző" Tolentino jelentett. [36] kimutatta, hogy a Radford Tolentino "úgy vélte, hogy a lények és események látta a faj valóban a valóság Puerto Rico abban az időben", és arra a következtetésre jutott, hogy "A népszerű kép a chupacabra-az egyik szereplő több ezer könyvek, folyóiratok és weboldalak, mint egy hiteles szemtanú leírása, valójában alapul sci-fi film ". ] Ez Radford úgy véli, komolyan aláássa a hitelességet a chupacabra, mint egy igazi állat

Radford töltött öt év vizsgálatot és megoldani a rejtélyt, a lény eredetét az ő 2011 könyv nyomon követése Chupacabra: The Vampire Beast sőt, Fiction, és a folklór. A vizsgálat tartalmazza szemtanú interjúk, igazságügyi és néprajzi kutatásokat, és az "egy mezőt expedíciót dzsungelében Nicaragua" keresve a legendás szörny.

Október végén 2010 University of Michigan biológus Barry O'Connor arra a következtetésre jutott, hogy a "chupacabras" egyszerűen prérifarkasok fertőzött a parazita Sarcoptes scabiei, a tüneteket, ami megmagyarázza a legtöbb jellemzői chupacabras: lennének marad kis szőrme, megvastagodott bőr, és rangú szag. O'Connor elméletében a támadások kecskék történt ", mert ezek az állatok nagyon meggyengült, ők lesz egy nehéz vadászatot. Így is kényszerül támadó állatok, mert egyszerűbb, mint fut le egy nyúl vagy egy szarvas."

Az első bejelentett támadás történt március 1995-ben Puerto Rico. [5] Ebben a támadás, nyolc juhot találtak holtan, mindegyik három szúrt seb a mellkas területén és teljesen lecsapolták a vér. [5] Néhány hónappal később, augusztusban , egy szemtanú, Madelyne Tolentino, jelentették, hogy láttak a lény a Puerto Ricó-i város Canóvanas, amikor több mint 150 haszonállatok és háziállatok voltak állítólag megölték. [5] 1975-ben, hasonló gyilkosságok a kisváros Moca volt tulajdonítható El Vampiro de Moca (The Vampire a Moca). [6] Kezdetben azt gyanították, hogy a gyilkosságok követték egy sátáni szekta, később több gyilkosságot is jelentettek a sziget körül, és számos gazdaság jelentett veszteséget az állati élet. Minden állat volt a testük kivérzett egy sor kis kör alakú bemetszést.

Puerto Ricó-i színész és vállalkozó Silverio Pérez is jóvá coining kifejezés chupacabras után nem sokkal az első esemény volt a sajtóban. Röviddel az első incidensek Puerto Rico, más állati eredetű halálesetet jelentettek más országokban, mint például a Dominikai Köztársaság, Argentína, Bolívia, Chile, Kolumbia, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Panama, Peru, Brazília, Egyesült Államok, és Mexikóban.

A leggyakoribb leírása chupacabras egy hüllő-szerű lény, megjelent, hogy kérges vagy pikkelyes zöldes-szürke bőr és éles tüskék vagy pennát fut le a hátát. [40] Ez a forma áll kb 3-4 láb (1-től 1,2 m) magas, és áll és a komló hasonló módon egy kengurut. [41] A legalább egy megfigyelés, a lény volt, jelentették hop 20 láb (6 m). Ez a fajta azt mondta, hogy egy kutya vagy párduc-szerű orr és az arc, a villás nyelv, és a nagy agyarait. Azt mondják, hogy Hiss és a sikoltás, amikor aggódva, valamint a szabadság mögött kénsav szaga. [41] Amikor screeches, egyes jelentések azt állítják, hogy a chupacabras szeme fénye szokatlan vörös amely a tanúk hányinger.

Egy másik leírás chupacabras, bár nem olyan gyakori, írja egy furcsa fajta vad kutya. [41] Ez a forma leginkább szőrtelen, és egy markáns gerinc gerinc, szokatlanul hangsúlyos szemüregek, agyar, és a karom. Azt állította, hogy ez a fajta lehet egy példa a kutya-szerű hüllő. Eltérően a hagyományos ragadozók, a chupacabras azt mondta, hogy minden csatorna az állat vérét (és néha szervek) általában a három lyukat formájú fejjel lefelé háromszög vagy egy vagy két lyuk.

December 18-án 2010-ben Nelson megyében, Kentucky, Mark Cothren lelőtt és megölt egy állat, hogy nem tudja felismerni és félt. [28] Sok kép a Chupacabra vették, és a történet jól dokumentált különböző hírügynökség. Cothren le a lény, mint hogy nagy fül, szakáll, hosszú farok, és körülbelül akkora, mint egy ház macska. Cothren azt mondja, beszélt a Kentucky Department of Fish and Wildlife Források és át fennmaradt állat további elemzés céljából.

chupacabra-picture.jpgA népszerűsége chupacabras azt eredményezte, hogy ez is szerepelt többféle média. Néhány rejtély regények használó szempontjait a mítosz, mint a középpontjából a cselekmény jelent meg. [43] Más típusú könyvek közé tartoznak azok, amelyek a tudományos magyarázatot a jelenség. [44] [45] A chupacabras már szerepelt filmekben mint a Scooby-Doo és a Monster Mexikó és független filmes produkciók például: Chupacabra: Dark Seas, a főszerepben John Rhys-Davies, Guns of El Chupacabra, főszerepben Scott Shaw, El Chupacabras és Vuelve el Chupacabras. [idézettségi szükség] walesi rock-zenekar Super Furry Animals egy dalt az 1997-es albuma, a "radiátor" nevű "Chupacabras". [46] az egész epizód a The X-Files sorozat, El Mundo Gira, szentel a chupacabras. Egy egész szegmens Dexter laboratórium a chupacabras az epizódban a "Got A kecske" a 2. évad. A brazil őserdő szörnyeteg Generator Rex kiderül, hogy egy chupacabra. A chupacabras jelenik meg a legendás lényt a videojáték Red Dead Redemption: Undead Nightmare, ahol azon a megjelenése egy kereszt között egy hiéna és egy kan. Azt is ábrázolják különböző időpontokban az anime sorozat Negima!?.

CNN Ed Lavandera jellemezte a chupacabras a "Bigfoot a latin kultúra" és kijelentette, hogy "El Chupacabra is szimbolizálja a félelem valami, ami nem létezik".  Az incidens Cuero, Texas a népszerűsége a chupacabras mítosz kap a globális figyelmet. [47] Phylis Canion, aki felelős befogják az állítólagos minta, azt állította, hogy t-shirt kiemelve az esemény szállítottak a helyeken, mint például Olaszországban, Guam, és Irakban. A nyilvánosságot, hogy Cuero követően kapott ez az esemény vezetett egyesek változó a város kabalája. [47] 2008 júliusában, a történelem Monster Quest sorozat szerepelt a Texas tetemek, amelyek megállapították, hogy a kutyák és prérifarkasok.

Kapcsolódó témák:

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.